Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

....Και του χρόνου

Το 2013 φεύγει. Για απολογισμό, ούτε λόγος! Το 2013 έχει ρίξει τόσο χαμηλά τον πήχη, που απλώς χαίρεσαι που επιτέλους τελείωσε!

Ο νέος χρόνος ξεκινά πάντα με την ελπίδα ή την αυταπάτη ότι θάναι  καλύτερος από τον προηγούμενο. Θα είναι αυτός που θα ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα της μικροαστικής σου ζωούλας. Που θα σε κάνει να αλλάξεις τη θέση των επίπλων, όπως έκαναν εκείνα τα παιδιά στην υπέροχη ταινία "οι μέρες της αφθονίας σας είναι μετρημένες".  Βγάζεις λοιπόν χαιρέκακα από το σαλόνι τον τριθέσιο καναπέ- πάνω στον οποίο έζησες τόσες επαναστάσεις- να τουρτουρίζει στο πεζοδρόμιο κάτω από πολικές θερμοκρασίες, ενώ τα μαξιλάρια τα κρατάς και τα ρίχνεις στο πάτωμα για να κάθεσαι πάνω τους την ώρα που θα ανταλλάσεις  με τους φίλους σου τις λέξεις που είχατε κρύψει στο πατάρι της ευδαιμονίας σας. Το ψυγείο δε θα σου χρειάζεται κι αυτό, γιατί αποφάσισες να βγάλεις από τον καταψύκτη εκείνες τις "παλιομοδίτικες" ιδέες που με τόσο πάθος είχες κάποτε υπερασπιστεί. Την τηλεόραση  την κάνεις ενυδρείο και το σκρίνιο  το γεμίζεις με  βιβλια, περιοδικά και cd. Τότε θα ξεσκονίσεις τη νεανική σου κιθάρα, θα την κουρδίσεις κ με τρεμάμενα χέρια θα παίξεις για πάρτη σου όλους τους στίχους που δεν τόλμησες να υπερασπιστείς τα βράδια που ξεσάλωνες με τα νταλκαδιάρικα της παραλιακής.
Περνώντας όμως οι μέρες διαπιστώνεις  πως ο προηγούμενος χρόνος δεν έφυγε. Έχει γίνει το βαθύ κράτος που υπονομεύει κάθε αλλαγή που ήλπιζες για τον επόμενο, με τη σιγουριά του ανθρώπου που ορίζει τη μοίρα του .  Τότε παίρνεις ένα βιβλίο στα χέρια σου  ψιθυρίζοντας τα λόγια του Πεσσόα: Το ιδανικό θα ’ταν να τα ζω όλα αυτά μέσα από ένα μυθιστόρημα, και στη ζωή μου να αναπαύομαι — να διαβάζω τα συναισθήματά μου και να ζω μόνο την περιφρόνησή μου γι’ αυτά. 
Καλή Πρωτοχρονιά λοιπόν ή και του χρόνου , γιατί ο χρόνος είσαι εσύ και οι άλλοι (κατά το Δεληβοριά)


Όμως προσοχή στον Αη Βασίλη, γιατί μπορεί να θέλει να υφαρπάξει τα προσωπικά σου δεδομένα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου