Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

"Τα Μουσεία σε έναν κόσμο που αλλάζει"


Ανοιχτά έως αργά το βράδυ σε όλη την Ελλάδα. Μια γιορτή πολιτισμού και εξημέρωσης με ελεύθερη είσοδο

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ

14.05.2012

Η τέχνη εξημερώνει. Και έχουμε ανάγκη μια τονωτική ένεση πολιτισμού που θα μας δώσει ένα χάδι στην ψυχή. Στην Ελλάδα, σε πόλεις όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, διοργανώνονται μέσα στα μουσεία εκδηλώσεις -μουσικές προβολές, bazaar και άλλα, με ελεύθερη είσοδο. Επιλέξαμε μερικά από τα sos.

Το 
Μουσείο της Ακρόπολης διοργανώνει εορταστικό διήμερο με μουσική, ειδικό πωλητήριο και ελεύθερη είσοδο. Αλλά ειδικότερα στις 19 Μαΐου το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα. Στις 19:30 στον προαύλιο χώρο του Μουσείου, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα ερμηνεύσει συμφωνίες των Μότσαρτ και Χάυδν (18-19 Μαΐου).



Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συμμετέχει με ειδικές εκδηλώσεις και διευρυμένο ωράριο χωρίς να ξεχνά τα πιτσιρίκια: Ξεναγήσεις στις μόνιμες συλλογές (Κυκλαδική, Αρχαία Ελληνική και Αρχαία Κυπριακή Τέχνη) καθώς και στην περιοδική έκθεση του Έλληνα καλλιτέχνη Γιάννη Κουνέλλη. Επίσης ένα ιδιαίτερο Pecha Kucha με τίτλο Μουσεία: Εικόνες & Πρόσωπα, μεταφέρει τους επισκέπτες στον κόσμο των μουσείων ενώ η βραδιά συμπληρώνεται από εικαστικές δραστηριότητες, μουσική, ποτό και συζήτηση στον κήπο του Μουσείου. Παράλληλα θα υπάρξει παιδικό εργαστήριο με τη συμμετοχή και των παιδιών της ΜΚΟ «Άρσις» και προγράμματα για οικογένειες, όπως ξενάγηση. (Πληροφορίες για κρατήσεις: 210.72.94.220. 19 Μαΐου).

Το 
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης συμμετέχει με ένα διήμερο πρόγραμμα. Ξεναγήσεις στις εκθέσεις, περφόρμανς και αναγνώσεις του έργου του Γ. Χειμωνά - Ο Γάμος, συναντήσεις με τους καλλιτέχνες που εκθέτουν και ένα διήμερο bazaar στο πωλητήριο του ΕΜΣΤ. Εκατό επιλεγμένοι κατάλογοι θα δοθούν δωρεάν με σειρά προτεραιότητας, ενώ θα πωλούνται επίσης επιλεγμένες εκδόσεις του Μουσείου, εκπαιδευτικά έντυπα και αφίσες με έκπτωση 50% (18-19 Μαΐου).
Πηγή: http://www.doctv.gr/page.aspx?itemID=SPG2187 

Οι Imam Baildi live στο Mουσείο Μπενάκη


Το Σάββατο 19 Μαΐου, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, ο Ζαμπέτας συναντά το hip-hop, τα Balkan πνευστά μιξάρονται με latin ρυθμούς και το μπουζούκι φλερτάρει με το electro swing.
 Με την ευκαιρία του εορτασμού της «Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων», οι Imam Baildi θα παρουσιάσουν την εξέλιξη της ήδη πολυαγαπημένης συνταγής τους σε ένα live χορταστικό και καλοδουλεμένο, ικανό να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138.
Ώρα έναρξης 22.30.
Eπιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

Και για όσους δεν πιστεύουν στις "ημέρες" μουσείων, ας πατήσουν αυτό το δεσμό και ας ξεναγηθούν στις καλύτερες συλλογές Τέχνης:







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου